biciclist

Indisciplina bicicliștilor, a treia cauză a accidentelor rutiere

Poliția Română a acționat, în zilele de 6 și 7 octombrie 2016, pe șoselele din toată țara, pentru combaterea indisciplinei bicicliștilor — cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave.

În perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2016., la nivel național s-au produs 6.222 de accidente rutiere grave (cu 457 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut), în care au decedat 1.341 de persoane și au fost rănite grav 5.902.

Abaterile bicicliștilor a reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul căreia s-au produs 634 accidente (10,18 % din total) soldate cu decesul a 86 de persoane și rănirea gravă a altor 553.

În zilele de 6 și 7 octombrie 2016, Poliția Română a acționat pe șoselele din toată țara, pentru combaterea indisciplinei bicicliștilor.

Controalele din trafic s-au soldat cu aplicarea a 11.317 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 2.808 pentru abateri comise de bicicliști, 727 comise de pietoni, 526 de căruțași și 31 comise de mopediști.

PENTRU A CIRCULA ÎN SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC, POLIȚIA ROMÂNĂ REAMINTEȘTE BICICLIȘTILOR:

Pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată cu dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în față, lumină de culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant!

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, și acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic!

La schimbarea direcției de mers, chiar dacă este prioritate de trecere, asigurați-vă că ceilalți participanți la trafic au înțeles intenția!

Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului!

Portul căștii de protecție este o recomandare, care vă poate salva viața!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii