Acasă Stiri Început de săptămână cu ghinion pentru șoferii clujeni: peste o sută de...

Început de săptămână cu ghinion pentru șoferii clujeni: peste o sută de amenzi încasate, o treime pentru viteză excesivă

Zilnic poliţiştii rutieri se află în teren, pe principalele artere rutiere din localităţile urbane, dar şi pe sectoarele DN1 din judeţul Cluj, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Astfel, la data de 14 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La acţiuni au participat peste 30 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră şi ordine publică.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 105 abateri, dintre care 31 privind viteza de deplasare.

Toate abaterile constatate de poliţişti au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire,
poliţiştii clujeni au reţinut 6 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Doi conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni la siguranţa circulaţiei rutiere, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version