Incepe școala. Recomandările polițiștilor

Începe școala! Vin diminețile în care vă veți trezi devreme și veți parcurge drumul spre școală. Pentru că majoritatea dintre dumneavoastră următoarele zile le veți petrece aranjând ghiozdanul, biroul de lucru sau hainele pentru școala, vă recomandăm să ave?i în vedere sfaturile noastre.

Părinților le recomandăm să aibă în vedere câteva întrebări astfel încât cei mici să crească într-un mediu sănătos și cu o educație frumoasă:

Ce cred copiii despre școală?

Cu ce gânduri pornesc în fiecare zi spre școală?

Cât de activi sunt la ore?

Ce fac și unde merg atunci când se termină orele?

Este important să știți ce se petrece în sufletul lor, cum le puteți fi alături, cum îi puteți

ajuta, prin colaborarea cu cadrele didactice sau direct, în relație cu ei.

Verificați de câți bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră și cum îi cheltuiește.

Dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificați proveniența lor.

Învățați-l să nu primească daruri de la persoane necunoscute și nici să nu dea relații despre programul dumneavoastră de lucru,

Interesați-vă permanent de situația școlară a lui.

Faceți cunoștință cu prietenii copiilor dumneavoastră și cu familiile lor.

Distribuiți copiilor sarcini clare în desfășurarea vieții de familie, care să le dezvolte simțul responsabilității și al utilității, fără a exagera însă.

Atenție părinți, preveniți victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulație!

Învățați-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădinițe, pe terenurile de sport și întotdeauna sub supravegherea unui adult!

Învățându-i pe copii să circule corect, îi puteți feri de necazuri și vă puteți bucura de farmecul zâmbetului lor și de liniștea familiei!

Părinții și bunicii elevilor trebuie să conștientizeze că au rol major în promovarea valorilor, în formarea personalității copiilor, dar și în protejarea lor de anturaje vulnerabile și de unele influențe negative ale Internetului.

Atenție, copii!

Evitați să urcați cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteți fi prinși de ușile acestora!

Deplasați-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public și cât mai aproape de marginea carosabilului!

Traversați strada numai pe ‘zebră’ și semnalizate cu indicatoare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversați numai la culoarea verde a acestora!

Evitați să traversați strada în fugă!

Așteptați mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate și nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversați strada prin fața sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din stație, prin locurile special amenajate!

Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani și cu respectarea prevederilor legale !

Nu vă deplasați cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii