Începe Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

A sosit în sfârșit acea perioadă a anului în care, timp de 10 zile, în cinematografele clujene găsim nu doar filme bune, ci și hohote de râs și energie pozitivă. Așa cum am fost obișnuiți în fiecare an, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj ne va surprinde cu proiecții amuzante și va avea grijă de starea de spirit a fiecărui cinefil în parte.

            Curiozitatea și entuziasmul pentru această nouă ediție  ne-au determinat să o abordăm pe Ioana Cazan, Coordonator Departament Premiul Publicului, de la care aflăm câteva detalii din culisele Comedy Cluj.

Rep: De când lucrezi în cadrul Comedy Cluj și care sunt responsabilităţile tale?

Ioana Cazan: Am început să lucrez în cadrul Comedy Cluj în anul 2014 ca Asistent Coordonator Voluntari.  Totodată, m-am ocupat şi mă ocup în continuare şi de Premiul Publicului, anul acesta fiind şi coordonator al acestui department. Ce fac mai exact? Ei bine, anul acesta responsabilităţile mele principale sunt să mă asigur că voluntarii din departamentul Premiul Publicului ştiu ce au de facut şi își fac treaba cât mai bine şi să centralizez notele date de public filmelor. Voluntarii din departamentul Premiul Publicului au o responsabilitate destul de mare, ei fiind printre primii cu care spectatorii intră în contact, de aceea e foarte important ca ei să îşi facă treaba bine. Să lucrez în cadrul acestui festival a fost pentru mine o super oportunitate, deoarece chiar dacă fusesem voluntar în cadrul multor festivaluri, nu avusesem posibilitatea de a mă implica mai serios în organizare şi chiar îmi doream asta. E un sentiment minunat să faci ceva ce îţi face plăcere şi să fii plătit pentru asta.

Rep: Câți voluntari s-au înscris anul acesta în comparație cu anii precedenți?

Ioana Cazan: Nu mai ştiu exact câţi voluntari s-au înscris anii trecuţi, dar anul acesta am avut peste 230 de persoane dornice să facă voluntariat în cadrul festivalului. Ceea ce e un număr destul de mare. Din păcate, nu toţi cei înscrişi au fost acceptaţi ca voluntari, noi având nevoie doar de circa 140 de persoane care să ne ajute la bunul mers al festivalului. Avem atât voluntari care au mai participat şi la ediţiile trecute şi au făcut o treabă bună, cât şi voluntari noi, care au participat la ediţiile trecute doar ca spectatori, care au apreciat festivalul şi atmosfera prietenoasă şi au vrut să se implice, să  dea o mână de ajutor.

Rep: Din perspectiva ta, care a fost evoluția festivalului de la an la an?

Ioana Cazan: Festivalul încearcă să vină în fiecare an cu ceva nou pentru public şi să înveţe din greşelile de anii trecuti, deci e normal sa aibă loc o evoluţie, nu neapărat din punct de vedere cantitativ, ci calitativ.

Rep: La ce sa ne așteptăm anul acesta de la Comedy Cluj ?

Ioana Cazan: La răsete şi voie bună, bineînţeles. În cadrul acestei ediţii vor fi proiectate peste 130 de filme de scurt şi lung metraj din toată lumea. În plus, festivalul are şi anul acesta o secţiune dedicată teatrului, fiind incluse în program patru sectacole de teatru şi unul de stand-up comedy. Elementul nou al festivalului e reprezentat de secţiunea „Comedy Exotic” care conţine o serie de filme mai puţin accesibile publicului din România, filme realizate în ţări precum Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay sau Panama.

De vineri, 21 octombrie, și până duminică, 30 octombrie, Clujul trăiește o nouă experiență Comedy, la care cinefilii sunt invitați să guste umorul sub toate aspectele sale.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău