incendiu autocar

Incendii de pădure în Munții Apuseni. S-a intervenit cu elicopterul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca

Din cauza zonei greu accesibile și a condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt) în zona afectată de incendii, în data de 1 aprilie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. pentru a ajuta la stingerea de incendii din judeţul Alba.

Un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca a participat cu aeronava din dotarea Inspectoratului General de Aviație, de tip MI 17, echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră pe raza localității Lunca Arieșului, com. Poșaga, în Munții Apuseni.

Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket s-a făcut dintr-un lac de balastieră de pe raza comunei Mihai Viteazu, județul Cluj.

Elicopterul din dotarea Inspectoratului General de Aviație a alimentat de 8 ori pentru stingerea incendiului.

Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului s-a făcut în comun cu forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Poşaga şi Ocolul Silvic Privat.

Aeronava MI-17, din dotarea Inspectoratului General de Aviație, este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri. Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.

Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă.

La ora prezentului buletin, echipajul din cadrul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a pregătit și ridicat elicopterul în aer pentru o nouă misiune în zona afectată de incendii.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii