Ilegalități pe bani publici la DGASPC Cluj

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a efectuat lucrări ilegale, fără autorizații, la clădiri încadrate monument istoric.

D.G.A.S.P.C. Cluj este o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, finanțată din bugetul județului Cluj, iar în cursul anului 2016 conducerea Direcției a dispus efectuarea ilegală a unor lucrări de reabilitare/reparare la un corp de clădire din incinta instituției (str. Eremia Grigorescu nr.37-39).

Primăria municipiului Cluj-Napoca, îndata de 17.05.2016, prin procesul-verbal de constatare nr. 101, a constatat efectuarea lucrărilor ilegale și a dispus oprirea lucrărilor, formulând în acest sens și o plângere penală.

Aceste lucrări ilegale nu pot fi decontate din bani publici, întrucât prejudiciază bugetul județului.Consiliul Județean Cluj a solicitat astfel D.G.A.S.P.C. Cluj să identifice persoanele responsabile.De asemenea, forul administrativ județean va sesiza și organele abilitate ale statului.

Președintele Consiliului Județean Cluj va solicita în proxima ședință a Consiliului Județean rectificarea bugetului D.G.A.S.P.C. Cluj, respectiv retragerea din buget a sumelor cheltuite ilegal, fără autorizație, la imobilul mai sus amintit.

Menționăm în acest context faptul că, un proces-verbal de constatare a infracțiunii nu poate fi contestat administrativ, iar demersurile demarate ulterior de către Direcție pentru a solicita certificatele și autorizațiile prevăzute de lege, recunosc implicit modul de lucru, anterior ilegal.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii