Acasă Administrativ Horea Uioreanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar îl mai...

Horea Uioreanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar îl mai aşteaptă o sentinţă într-un dosar de corupție

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

El este obligat să presteze, timp de 70 de zile, muncă neremunerată în folosul comunităţii şi, de asemenea, să plătească 25.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Uioreanu a fost trimis în judecată în 2014, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată. Alături de Uioreanu, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de Anca Elena Albu, fost subofițer în cadrul SRI Cluj, Mihnea Iuoraş, fost subprefect al județului Cluj, şi Silvia Bălaj, mama subofiţerului SRI.

Uioreanu este inculpat şi într-un dosar de corupţie, care va fi judecat în zilele următoare.

Nelu Pop

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version