Guvernul alocă 200 de milioane de euro pentru reducerea abandonului în primii ani de facultate

By | Published | Niciun comentariu

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, printr-o hotărâre, programul național “Sprijin la bacalaureat, acces la facultate”, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă

“Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea programului național ‘Sprijin la bacalaureat, acces la facultate’. Este un program care se întinde pe șapte ani de zile, cu o finanțare asigurată de la bugetul de stat de aproximativ 200 de milioane de euro. Și își propune reducerea abandonului în primii ani de facultate, precum și accesul mai accelerat la studiile superioare, inclusiv prin ridicarea procentului de promovabilitate la bacalaureat”, a declarat Calotă, citat de Agerpres.

Calotă a mai precizat că programul se adresează liceelor și unităților de învățământ superior de stat.

“Programul se adresează liceelor și facultăților care vor organiza activități potrivit specificului pedagogic al fiecăruia cu scopul de a spori coeficientul de promovabilitate la bacalaureat. Se intenționează ca acesta să ajungă la 59%, minim, pentru cele mai slabe licee. Și pentru a se reduce gradul de abandon școlar în anul I și II de facultate, care este destul de accentuat. Deci, se adresează liceelor și unităților de învățământ superior de stat”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit lui Calotă, hotărârea de guvern prevede că “prin ordin al ministrului se vor aproba în mod expres, direct, cuantumurile de asistență destinate liceelor și instituțiilor de învățământ superior”, informează Agerpres.

“Nu se acordă persoanelor, aș vrea să precizez”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *