Guvernul a pregătit un ajutor de 200 de euro pe zi pentru familiile răniților din clubul Colectiv

Guvernul a modificat miercuri mai multe prevederi referitoare la ajutoarele de urgenţă pentru familiile răniţilor din clubul Colectiv, stabilind ca ajutorul acordat persoanei care însoţeşte rănitul la tratament în străinătate, pentru transport, cazare şi masă, să fie în cuantum de 1.500 de euro, respectiv 200 de euro/ zi şi nu în limita a 1.500 euro, respectiv 200 de euro/zi.

Potrivit unui comunicat al Executivului, dat fiind caracterul excepţional al acestor ajutoare de urgenţă, Guvernul stabileşte totodată că nu se solicită documente doveditoare privind costul transportului sau al cazării.

De asemenea, actul normativ asigură acordarea ajutoarelor de urgenţă şi persoanelor care nu au respectat termenele prevăzute pentru depunerea cererii de acordare, acestea urmând să beneficieze de ajutor de la data depunerii cererii.

Hotărârea mai reglementează faptul că acordarea acestor ajutoare de urgenţă nu se supune controlului decât pentru recuperarea sumelor aferente zilelor care depăşesc perioadele de spitalizare sau de tratament, fără a se pune problema recuperării banilor deja alocaţi pentru sprijinirea familiilor persoanelor rănite în accidentul de la clubul Colectiv.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii