alin tise banner

Grevă generală de o zi în administraţia publică locală din întreaga ţară. Protestul va avea loc în luna aprilie

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a anunţat astăzi că a decis declanşarea grevei generale cu întreruperea activităţii timp de o zi în primăriile, consiliile judeţene şi instituţiile subordonate de pe întreg teritoriul ţării. Potrivit unui comunicat de presă al FNSA, motivul organizării protestului îl reprezintă „lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile angajaţilor”.

Acţiunea de protest se va desfăşura în luna aprilie, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul executiv al federaţiei, după încheierea procedurii de strângere de semnături de la salariaţi, care va avea loc la începutul lunii viitoare.

„Revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm, sunt:
1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”, se arată în comunicatul FNSA.

Conflictul colectiv de muncă în administraţia publică din România a fost declanşat în luna ianuarie, iar pe 20 februarie a fost întrerupt programul de lucru, timp de o jumătate de oră, acţiune la care au participat peste 30.000 de salariaţi din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate din toată ţara.

Adaugati comentarii