Acasă Stiri FOTO / Demonstrații și paradă de Ziua Jandarmeriei Române

FOTO / Demonstrații și paradă de Ziua Jandarmeriei Române

foto: clujmanifest.ro

Jandarmii au sărbătorit, alături de clujeni, 166 de ani de la Înființarea Jandarmeriei Române.

În Piața Unirii, au fost expuse standuri cu materialele şi mijloacele de intervenţie din dotarea jandarmilor, autovehicule folosite în misiunile zilnice și, nu în ultimul rând, tehnici de comunicații.

foto: clujmanifest.ro

A avut loc și o paradă lacare au participat jandarmi din structurile de pază și protecție a obiectivelor, o subunitate destinată executării misiunilor de asigurare și menținerea ordinii publice, o alta care a desfășurat misiuni în teatrele de operațiuni din Kosovo și Afganistan, precum și subunitata destinată restabilirii ordinii publice, care acționează în cazuri excepționale.

foto: clujmanifest.ro

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române este data de 3 aprilie 1850, când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea planului obștesc, semnând legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi. Prin această lege s-a dat statut juridic armei jandarmeriei și s-au stabilit principiile de organizare și funcționare ale noii structuri.

foto: clujmanifest.ro

În perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza, Jandarmeria a fost supusă unui amplu proces de modernizare. Astfel, odată cu transformarea regimentului de jandarmi în legiuni, a început și procesul de înlocuire treptată a escadroanelor și companiilor de jandarmi, cu escadroanele de Dorobanți.

foto: clujmanifest.ro

Misiunile principale ale Jandarmeriei Române sunt: asigurarea și restabilirea ordinii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, dar și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită.

Laura Ciobăniță

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version