Fostul şef al CJ, Cluj Horea Uioreanu, află joi dacă scapă de arestul la domiciliu

Magistraţii Tribunalului Cluj au decis, luni, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu şi în cazul a doi oameni de afaceri, toţi judecaţi pentru fapte de corupţie, decizia Tribunalului nefiind însă definitivă.

Potrivit avocatului lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara, judecătorul de caz de la Tribunalul Cluj a decis, luni, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, aceeaşi măsură fiind aplicată şi în cazul oamenilor de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, judecaţi pentru fapte de corupţie în acelaşi dosar cu Uioreanu.

“Judecătorul a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, acum clientul meu (Horea Uioreanu – n.r.) poate ieşi din casă, dar are de respectat câteva obligaţii. Acesta nu are voie să părăsească judeţul Cluj fără aprobarea judecătorului, trebuie să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori este chemat şi nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar”, a declarat corespondentului Mediafax, Smaranda Bara.

Decizia nu este definitivă, iar recursul va fi judecat pe 2 aprilie la Curtea de Apel

Horea Uioreanu se afla în arest la domiciliu din 12 noiembrie 2014, când Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentinţă definitivă, înlocuirea arestului preventiv, care a durat mai bine de şase luni, cu arest la domiciliu.

În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii