Fondurile pentru PRIMA CASĂ 2016, aproape epuizate

La o lună de zile de la pornirea programului, două mari bănci au terminat deja fondurile. Celelalte participante la program mai au la dispoziţie o treime din plafonul total alocat de stat pentru Prima Casă.

Guvernul nu a anunţat încă dacă va suplimenta sau nu fondurile, iar banii rămaşi pentru circa 7 mii de credite s-ar putea epuiza rapid, în cel mult trei săptămâni.

Clientul are şanse maxime să obţină banii pentru credit dacă dosarul său a ajuns la Fondul de Garantare. Se complică situaţia pentru cei care au actele în analiza bancherilor.

Românii s-au înghesuit să ia un credit cu sprijin de la guvern speriaţi că programul Prima Casă nu va mai continua şi că băncile vor cere un avans de 40% la împrumuturile imobiliare obişnuite. La Prima Casă, avansul este de 5%, iar dobânzile cele mai mici, de sub 4% pe an.

În fiecare zi la Fondul de Garantare a Creditelor ajung 460 de astfel de dosare pentru credite Prima Casă. În urmă cu trei săptămâni, ritmul era mai redus, erau analizate în fiecare zi 370 de dosare.

Cererea pentru creditele Prima Casă a crescut şi pentru că, anul acesta, plafonul de garanţii a fost de 1,7 miliarde de lei, cu 30% mai puţin faţă de 2015. Asta înseamnă un total de circa 20 de mii de beneficiari, dacă se ia în considerare un credit mediu de 38.000 de euro.

sursa: digi24

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.