Florești, în pericol să rămână cu gunoaiele pe străzi

În acest moment, la nivelul comunei Florești serviciul de salubritate se află într-o situație specială, fiind în imposibilitatea colectării deșeurilor menajere de la populație ca urmare a imposibilității depozitării acestora într-o rampă autorizată.

Concret, la mijlocul acestei luni, operatorul de servicii de salubritate, Quatro Eco Salub, a fost notificat de către Salprest Rampă de suspendarea contractului care permitea operatorului depozitarea deșeurilor în rampa agentului economic amintit. Acesta a motivat suspendarea contractului prin faptul că rampa pe care o operează s-a umplut și nu mai poate primi noi transporturi. Rampa temporară ce deservește municipiul Cluj Napoca este și ea aproape de limită, așa că depozitarea deșeurilor nu ne-a fost permisă. Transportul acestor deșeuri menajere la rampe din alte județe cu autospecialele de colectare este imposibil având în vedere că aceste transporturi ar dura aproximativ 10 ore per autospecială. Problema este una acută, fiind similară la nivelul întregului județ, Clujul neavând în acest moment o rampă autorizată de depozitare a deșeurilor menajere. Comuna Florești, cu o populație înregistrată de peste 30.000 de locuitori (35-40.000 locuitori în total) are cel mai mult de suferit de pe urma acestei situații.

De asemenea, operatorul de servicii de salubritate, Quatro Eco Salub, se confruntă cu un blocaj financiar din cauza datoriilor pe care Asociațiile de Proprietari, via firmele de administrație, le au la operator, acestea ajungând la aproximativ 500.000 lei.

“Având în vedere toate aceste aspecte, am solicitat în cursul zilei de astăzi Instituției Prefectului Județului Cluj, în baza prevederilor art 2. lit J, coroborat cu art. 24 lit. C ale OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, acordul pentru declararea stării de alertă pe raza Comunei Florești, ca urmare a situației serviciilor de salubritate, situație concretizată prin imposibilitatea depozitării deșeurilor într-o rampă autorizată”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.