Festivalul copiilor în Săptămâna Altfel

Asociația Mânuțe Pricepute împreună cu Inspectoratul Școlar Cluj, respectiv Casa de Cultură a Studenților, organizează în perioada 18-22 aprilie Festivalul Altfel, un eveniment dedicat educației non formale, care se adresează copiilor, elevilor, cadrelor didactice, dar și publicului.

În cadrul festivalului vor fi prezentate 40 de teme experimentale și peste 200 de workshopuri în domenii precum: teatru, muzică, arte vizuale, dans, angajabilitate, vânzare persuasivă, outdoor education, branding personal, educație civică ș.a.

Printre atelierele care vor fi susținute se enumeră: Cum comunic cu adolescentul? Cum organizezi o vânătoare de comori, Jocuri pentru dezvoltarea inteligenței emoționale, Profesori conectați la generația touchscreen, Trasul de sfoară etc. Activitățile vor fi coordonate de către persoane din ONG-uri și din diverse firme, care vor împărtăși din experiența și cunoștințele lor cu preșcolarii si elevii.

Scopul evenimentului este susținerea și promovarea educației complementare și alternative, pentru copii cu vârste cuprinse între 4-18 ani și se bazează pe experimentare, încurajând diversitatea și gândirea alternativă a copiilor. Evenimentul se va desfășura la Casinoul din Parcul Central și la Casa de Cultură a Studenților.

Laura Ciobăniță

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii