Sunteti aici:SocialFederaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă declanşarea acţiunilor de protest. Pe 20 februarie, funcţionarii vor întrerupe lucrul timp de o jumătate de oră

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă declanşarea acţiunilor de protest. Pe 20 februarie, funcţionarii vor întrerupe lucrul timp de o jumătate de oră

Publicat in data

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va proceda la declanşarea şi organizarea acţiunilor de protest, într-o primă fază întrerupând programul timp de o jumătate de oră, în data de 20.02.2015, în intervalul orar 10-10.30. Decizia FNSA vine după ce niciuna dintre revendicările salariaţilor din administraţia publică locală nu a fost soluţionată.

FNSA a solicitat anterior Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să dispună convocarea procedurii de conciliere ca urmare a declanşării conflictului de muncă, după ce niciuna dintre revendicările salariaţilor din administraţia publică locală nu a fost soluţionată.

Reprezentanţii ministerului au comunicat, însă, FNSA că revendicările federaţiei nu pot face obiectul declanşării unui conflict de muncă.

“Constatăm, încă o dată, dezinteresul manifestat de către guvernanţi faţă de problemele salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, faptul că aceştia sunt priviţi drept slujitori care nu au niciun drept. Invocând articolul de lege respectiv Guvernul României susţine şi încearcă să inducă ideea ilegalităţii oricărui drept al angajaţilor din administraţia publică locală de a recurge la forme de protest ce presupun întreruperea activităţii, ca şi ultimă soluţie a acestora de a solicita tratament egal faţă de alte categorii de bugetari, în condiţiile în care această categorie este cea mai slab plătită, iar peste 50% dintre salariaţii din acest sector de activitate au venitul de până la 950 lei. Prin această atitudine dispreţuitoare faţă de problemele noastre ni se confirmă că se încearcă distrugerea mişcării sindicale şi ni se refuză orice drept în a solicita ca salariaţii din sectorul nostru de activitate să beneficieze de un trai decent. Dorim însă să le reamintim guvernanţilor că cel puţin una dintre revendicările noastre face referire la aplicarea unei legi, şi anume Legea nr. 284/2010, iar cealaltă revendicare a fost formulată încă din anul 2014 şi viza tocmai neadoptarea interdicţiei de acordare a tichetelor de masă, începând cu anul 2015, revendicare sfidată prin OUG nr. 83/2014 privind salarizarea pe anul 2015. Conflictul declanşat de către FNSA în sectorul administraţie publică are drept cauză neacceptarea niciuneia dintre revendicările noastre (art. 161 lit b din Legea nr. 62/2011)”, se arată într-un comunicat al FNSA.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...

Tulcea: 36 de școli închise din cauza viscolului care a avariat infrastructura

O parte din unitățile de învățământ din Tulcea sunt închise și azi, datorită viscolului...

Alte articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...