VIDEO / FedCup: România ratează calificarea în semifinale. Cehia a câştigat net partida decisivă de dublu

România a ratat, duminică, o calificare istorică în semifinalele competiţiei pe naţiuni a tenisului feminin: Cehia s-a impus la Cluj, cu scorul de 3-2, la feminin, la fel cum s-a întâmplat în 2011, în competiţia similară masculină – Cupa Davis.

Echipa condusă de Alina Tecşor, din postura de căpitan-nejucător, s-a înclinat în sferturile de finală FED Cup în faţa unei echipe care s-a impus de două ori prin jucătoarea numărul doi şi printr-un dublu extrem de echilibrat.

Cehia va juca în semifinale împotriva Elveţiei, în timp ce România îşi va afla adversara din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială – partidă care se va juca în luna aprilie. Franţa şi Olanda îşi vor disputa a doua semifinală din Fed Cup.

Cehia a preluat conducerea după primul meci, atunci când Simona Halep (3 WTA) a pierdut duelul cu Karolina Pliskova (13 WTA) în prima partidă desfăşurată în Sala Polivalentă din Cluj, scor 7-6(4), 4-6, 2-6.

Monica Niculescu (37 WTA) a adus primul punct pentru România şi a egalat scorul general, 1-1, după ce a reuşit o victorie de generic: 6-3, 6-4 cu Petra Kvitova (9 WTA).

Duminică, Simona Halep a dus România la conducere, în premieră, după victoria cu 6-4, 3-6, 6-3 în faţa jucătoarei aflate pe poziţia 9 WTA, Petra Kvitova, după două ore şi 11 minute de joc.

Monica Niculescu a cedat, duminică, a doua partidă de simplu, scor 4-6, 6-4, 3-6, în faţa Karolinei Pliskova, rezultat care a împins decizia privind echipa calificată în semifinale spre meciul de dublu.

Căpitanul nejucător al Cehiei a introdus-o în echipa de dublu pe Karolina Pliskova, în locul Allertovei, iar perechea Pliskova / Strycova a câştigat net, scor 6-2, 6-3, partida împotriva dublului format din Raluca Olaru şi Andreea Mitu

sursa: Prosport

video: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii