foto: sport.ro

Noul antrenor al echipei de fotbal Universitatea Cluj, Adrian Falub, a declarat marți că ar fi util ca toată lumea și mai ales jucătorii să treacă peste momentul înlocuirii lui George Ogăraru pentru a se concentra la meciul de miercuri cu CFR, care este unul foarte important.

El a mai spus, în prima sa conferință de presă de când ocupă postul de antrenor al echipei „U” Cluj, că se bucură foarte mult pentru că a avut această ocazie. Falub a fost de altfel primit în sala de conferințe de la Cluj Arena pe muzica vechiului imn al Universității, din 1934, în semn de onoare, scrie Agerpres.

„Mă bucur că am posibilitatea de a antrena această echipă. Cred că a trecut timpul vorbelor, avem nevoie de fapte, suntem într-o situație grea. Ne așteaptă un meci greu mâine. Ar trebui să trecem un pic mai repede astăzi peste ceea ce înseamnă ‘Falub, antrenorul Falub’ și să ne gândim mai mult la ce înseamnă Universitatea și la situația din clasament, la situația din Cupa României, este o șansă foarte mare pentru acest club. Ne gândim să ieșim din zona aceasta pentru U Cluj este un club care trebuie să rămână în Liga I cu orice preț”, a spus Falub.

Acesta a precizat, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, că nu se grăbește să schimbe stilul de joc al fotbaliștilor săi până nu va reuși să îi cunoască pe fiecare în parte. De asemenea, el a mai spus că nu contează că unii jucători au fost aduși la echipă de foști antrenori, deoarece ei sunt acum jucători ai lui U Cluj și trebuie folosiți.

Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a mai antrenat „U” Cluj în perioada 2006-2007, când echipa a promovat în Liga I. El a spus că atunci erau alte vremuri, el aflându-se în primul său an ca antrenor și că de atunci a făcut multe greșeli pe care între timp și le-a corectat.

„Cu siguranță am mai multă experiență ca și atunci. Era primul meu an de antrenorat, veneam la ‘U’, care era după zece ani în Diviziile B și C, și nu era așa de ușor, ca organizare, ca stare de spirit. E o mare diferență între ce era ‘U’ atunci și ce este astăzi. Am făcut și greșeli atunci, pe parcurs mi-am dat seama de ele”, spus Falub. Alături de el vor mai fi în staff Cristi Pojar și Marius Popescu, foști jucători ai „șepcilor roșii”.