Explicaţiile eşecului! Simona Halep a vorbit despre criza prin care trece

Simona Halep nu a avut un sezon la înălţimea aşteptărilor, în condiţiile în care românca a fost eliminată rapid din turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon.

Românca se află în Singapore şi a vorbit, în premieră, cu jurnaliştii despre forma slabă din acest sezon:

“Este prima mea perioadă dificilă din ultimii doi ani. Toată lumea vrea să mă învingă pentru că sunt în top. Şi eu am fost în aceeaşi situaţie înainte. Cînd jucam împotriva sportivelor de top mă gîndeam că nu am nimic de pierdut şi că trebuie să arăt cel mai bun tenis.

Anul trecut am avut cele mai bune rezultate din carieră la turneele de Grand Slam şi nu e uşor să fii în situaţia asta cînd eşti nou venită în top. Am fost puţin demoralizată. Am început să mă întreb ce se întîmplă şi, ca să fiu sinceră, nu am avut niciun raspuns.

Dacă pierd la două turnee nu înseamnă că am pierdut totul. Am fost puţin tristă, însă trebuie să accept şi lucrurile negative, ele ne fac mai puternici. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o pînă acum, în acest sezon, este că nu trebuie să mă gîndesc la presiune. Nu trebuie să dovedesc nimic nimănui. Trebuie doar să mă bucur pe teren, să mă bucur de tenis.

Am obtinut cele mai bune rezultate cu ajutorul acestui secret, aşa că trebuie să am lucrul ăsta în minte. Nu vreau să fiu speriată dacă pierd cîteva meciuri. Vreau doar să cred în mine şi să joc tenis în continuare, cred că totul va fi bine”, a declarat Halep jurnaliştilor din Singapore.