foto: Cluj Manifest

Incident ieşit din comun petrecut ieri la Şcoala din comuna Viişoara, judeţul Cluj. Flaviu Szasz, elev în clasa a VIII-a C, susţine că a fost lovit violent cu capul de către profesorul de sport, Crişan Tripon, zis „Ţucu”.

„S-a întâmplat în pauza de la ora 13.00. Am dat să ies din clasă în curtea şcolii, când l-am lovit din greşeală cu uşa pe profesorul de sport. M-a prins tare cu mâinile şi m-a lovit puternic cu capul în frunte”, ne-a povestit în această dimineaţă copilul în vârstă de 14 ani.

Tatăl băiatului, Nicolae Szasz, spune că, imediat ce a aflat de incident, s-a deplasat la Postul de Poliţie din Viişoara, unde a făcut o plângere împotriva profesorului de sport. Şeful de post a fost cel care a şi anunţat, ulterior, Inspectoratul Şcolar Cluj de producerea evenimentului.

Mama elevului, Ramona Szasz, se declară şocată de cele întâmplate: „Mi se pare inacceptabil ca un domn profesor să facă sac de box din copilul meu. Noi am anunţat toate organele în drept, de la poliţie, la directorul şcolii şi Inspectoratul Şcolar, şi aşteptăm să se ia măsurile ce se impun împotriva profesorului. Totul s-a întâmplat sub ochii celorlalţi elevi”.

Elevul, împreună cu părinţii săi, s-a prezentat în această dimineaţă la IML Cluj, însă medicii de aici nu şi-au putut face o opinie clară asupra leziunilor suferite de tânăr. Cei de la IML l-au trimis pe acesta înapoi la medicul de familie din Câmpia Turzii, de unde să fie îndrumat spre o clinică de specialitate pentru efectuarea unui RMN, necesar pentru stabilirea unui diagnostic clar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Andreea Coroian Goldiş, a declarat pentru Cluj Manifest că a fost deja demarată o anchetă în acest caz: „A fost verificată situaţia de la viişoara, ancheta a început încă de ieri la şcoală şi de ea se ocupă directorul instituţiei de invăţământ. De îndata ce vom avea concluziile comisiei de cercetare, vom reveni cu o informare referitoare la ceea ce s-a întâmplat şi la eventualele măsuri ce vor fi luate împotriva profesorului acuzat”.

Sorin Grecu