COPII ȘI ADULȚI – Enoriaşii au sărutat sicriul lui IPS Pimen, răpus de COVID-19 VIDEO

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost depus, în seara zilei de miercuri, în biserica „Sf. Gheorghe” de la Mănăstirea „Sf. Ioan”, aflată în municipiul Suceava.

Unii dintre credincioşii care au intrat în biserică pentru a-şi lua rămas bun de la înaltul ierarh şi-au dat jos măştile de protecţie şi au sărutat sicriul şi crucea.

Miercuri seară, 20 mai, cei aproximativ 400 de credincioşi care au venit la Mănăstirea „Sf. Ioan” au fost invitaţi să intre în biserica „Sf. Gheorghe” în grupuri de câte 4-5 persoane, pentru a-şi lua rămas bun de la ÎPS Pimen.

Articol recomandat: Arhiepiscopia Tomisului se va face o nouă slujbă de Paște

Unii dintre enoriasi au uitat însă de regulile de distanţare socială şi de pericolul de infectare cu SARS CoV-2, şi-au îndepărtat măştile de protecţie care le acopereau nasul şi gura şi au sărutat sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al înaltului prelat, care a murit de COVID-19. Alţii au sărutat icoana sau crucea de lângă sicriu.

În imaginile video transmise live din biserică pe pagina de Facebook a portalului doxologia.ro se observă şi copii care sărută sicriul.

Reporterul „Adevărul” i-a semnalat aspectul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Costică Gheaţă, care a luat legătura cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a solicitat să se ia măsuri de distanţare socială.

Ulteror, sicriul a fost delimitat cu un cordon pentru ca oamenii să nu se mai poată apropia de acesta. ÎPS Pimen a decedat în noaptea de 19 spre 20 mai, după ce a stat internat timp de o lună la Institutul „Matei Balş”.

Ultimile articole

Articole populare

1 COMENTARIU

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău