Emil Boc susține candidatura României la organizarea Universiadei 2021: ”Clujul poate face față la orice solicitare a forurilor sportive internaționale”

Primarul Clujului Emil Boc și-a declarat susținerea pentru organizarea de către România a Universiadei de Vară din 2021. Edilul spune că infrastructura sportivă a Clujului face ca aici să poată fi organizată oricare dintre manifestările competiției, a doua ca amploare pe plan mondial după Jocurile Olimpice de Vară.

”În 2011 am avut șansa de a fi la Shenzhen, China, în perioada Universiadei de vară la care au participat sportivi din 150 de țări. Am fost martor la un eveniment extraordinar, am putut vedea amploarea, impactul, locul și rolul pe care o asemenea competiție mondială le are pentru o țară.

În 1981, când România a găzduit Universiada, aveam 15 ani și îmi amintesc emulația de atunci, bucuria pe care evenimentul a oferit-o pentru români de toate vârstele.

România are din nou o șansă uriașă, istorică, de a găzdui o competiție sportivă care să pună încă o dată țara noastră pe harta mișcării sportive internaționale – Universiada 2021 – Romania.

Universiada este al doilea eveniment multisport mondial după Jocurile Olimpice și sunt convins că România e pregătită și că un asemenea demers este benefic pentru țara noastră, pentru rolul și viitorul sportului în societatea românească.

Clujul este pregătit să fie parte la acest eveniment. Cred că putem face față la orice solicitare pe care forurile sportive internaționale ar face-o pentru evenimente de amploare în municipiul nostru, dată fiind infrastructura sportivă de care dispunem la acest moment” – a scris primarul Clujului pe pagina sa de Facebook.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii