Sunteti aici:AdministrativEmil Boc, denunțat că le-a cerut miniștrilor să sponsorizeze Gala Bute prin companii din subordine

Emil Boc, denunțat că le-a cerut miniștrilor să sponsorizeze Gala Bute prin companii din subordine

Publicat in data

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a declarat miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că fostul prim-ministru Emil Boc le-a solicitat membrilor Cabinetului, în anul 2011, să sponsorizeze evenimentul Gala Bute prin intermediul companiilor de stat din subordine.

Afirmația a fost făcută de Ion Ariton în timpul audierii sale în dosarul „Gala Bute”, în care este judecat alături de Elena Udrea, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții.

„În ianuarie 2011, am auzit prima oară discutându-se în Guvern despre Gala Bute. Atunci a fost promovat proiectul de hotărâre de guvern de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului de promovare a brandului de țară, inclusiv în cadrul galei de box ‘Campion pentru România’. Proiectul a fost adoptat la finalul ședinței de Guvern din 5 ianuarie 2011. Înainte de Paștele din anul 2011, am avut o discuție informală cu colegii din Guvern și premier. Ni s-a cerut de către premierul de atunci Emil Boc celor care au în subordine companii care pot sponsoriza evenimentul Gala Bute să facă acest lucru, bineînțeles într-un cadru legal. În aceeași zi sau a doua zi, când am ajuns la minister, am discutat cu directorul de cabinet și cu directorul economic să ia legătura cu directorii de companii din subordinea Ministerului Economiei, dacă pot face sponsorizări către Federația Română de Box, într-un cadru legal, așa cum am discutat la Guvern”, a declarat Ariton, în sala de judecată.

El a precizat că nu a mai urmărit apoi acest subiect și a aflat abia când a fost chemat la DNA ce companii au sponsorizat Gala Bute și despre ce sume este vorba.

sursa: Agerpres

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...