Drumurile din comuna clujeană Căpușu Mare vor fi modernizate

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat certificatul de urbanism privind modernizarea drumurilor din comuna clujeană Căpușu Mare. Documentul prevede executarea unor lucrări de modernizare, reparare și completare a unor drumuri și  străzi din localitățile Bălcești, Dângău Mic și Dângău Mare, precum și a drumurilor din extravilan.

            Intervențiile ce urmează a fi realizate la nivelul celor aproximativ 7,33  km de drumuri vor consta în așternerea unui strat de fundație din balast de 30 de cm și a unui strat de piatră spartă cu grosimea de 15 cm. Totodată, se va turna un strat de beton asfaltic, urmând a fi realizate și acostamentele de piatră spartă cu grosimea de 10 cm.

Scopul principal al acestor investiții este de a facilita accesul la restul rețelei de drumuri naționale, județene și comunale precum și de a stimula dezvoltarea economică locală. Totodată, aceste lucrări vor asigura un plus de siguranță și confort pentru participanții la trafic.“, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

            De asemenea, pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale, au fost proiectate șanțuri cu secțiune neprotejată, din pământ, șanțurile existente necesitând reprofilări pentru preluarea debitului mare de apă care poate apărea în urma precipitațiilor.

            Totodată, pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, s-a prevăzut realizarea semnalizării rutiere a drumurilor în plan orizontal și vertical, prin realizarea  marcajelor rutiere marginale discontinue și montarea de indicatoare rutiere.

 

Latest articles

Related articles