Două atlete din Cluj, medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale Indoor

By | Published | Niciun comentariu

Două tinere atlete, Bianca Răzor și Andrea Miklos, au câștigat prima medalie pentru atletismul clujean la un Campionat Mondial de senioare.

Ștafeta României de 4X400 m a câștigat medalia de bronz în cadrul Campionatelor Mondiale indoor, desfășurate în Portland.

Ștafeta în componența Adelina Pastor/Mirela Lavric/Andrea Mikloș/Bianca Răzor a terminat a treia cursa, cronometrată în 3:31,51 SB, fiind devansată de SUA 3:26,38 (WL) și de Polonia 3:31,15 (SB), Jamaica fiind descalificata.

Astfel, atletele din Cluj, Andreea Miklos și Bianca Răzor și-au trecut în cont o medalie mondială de bronz.

”Este o surpriză pentru noi, însă am venit încrezătoare și optimiste să câștigăm o medalie. Știam că este foarte greu dar cu ambiție, curaj și preseverență am reușit”, a declarat Bianca Răzor la finalul competiției

”Suntem foarte mulțumite de rezultat deși eu nu mă așteptam. Cred că Federația Română de Atletism se aștepta la acest rezultat și am reușit”, a spus și Adelina Păstor.

”Sunt foarte mulțumită și încă nu îmi vine să cred că am reușit acest rezultat. Pentru noi e greu să credem, dar am muncit foarte mult și ne-am dorit extraordinar de mult să câtigăm o medalie”, Mirela Lavric

”Vreau să le mulțumesc colegelor mele fără de care nu aș fi putut să fiu așa bună. Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în noi. Suntem foarte fericite pentru medalia de bronz câștigată. Hai România!”, a completat și Andrea Miklos.

Cu două medalii cucerite, una de argint, de Andrei Marius Gag la aruncarea greutății și una de bronz, prin ștafeta feminină de 4X400 m, în componența Adelina Pastor/Mirela Lavric/Andrea Mikloș/Bianca Răzor, România a ocupat locul 18 în clasamentul pe medalii al celei de-a 17-a ediție a Campionatelor Mondiale – Portland 2016. Primele trei poziții au revenit SUA (13-6-4 total 23), Etiopiei (2-2-1 5) și Franței (1-1-2 4).

În ierarhia pe puncte, tricolorii au ocupat locul 17, cu 17 puncte, podiumul fiind ocupat de SUA (249 pct), Etiopia (56 pct) și Marea Britanie (39 pct). Reamintim faptul că România nu a mai câștigat o medalie la această competiție din anul 2004.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *