DGASPC Cluj, deturnare de fonduri de la reparații la investiții

Conducerea DGASPC Cluj a demolat ilegal un imobil care, în documentele oficiale, apare ca renovat, fiind deturnate astfel fonduri de la capitolul reparații la cel de investiții, iar sumele nu au fost aprobate în buget.

Direcția a cerut și primit de la Consiliul Județean Cluj fonduri pentru repararea unei clădiri atelier/magazie și a unui garaj. În realitate, conducerea instituției subordonate forului județean a dispus demolarea în totalitate a clădirii proprietatea județului, construind o altă clădire, fără a deține o autorizație de construcție, fapt care contravine legii. Astfel, banii alocați lucrărilor de reparații au fost cheltuiți pentru investiții, deși demolarea, respectiv construcția, nu era prinsă în buget, fapt ilegal.

Firmele ”prietene” ale DGASPC Cluj au câștigat licitația la costuri reduse, astfel încât, ulterior, prin acte adiționale, au mărit nejustificat prețul, ajungându-se la sume foarte mari. În acest context, președintele Consiliului Județean a solicitat conducerii Direcției să indice sumele cheltuite pentru “construirea” imobilului.

Având în vedere aspectele menționate, președintele instituției va propune retragerea sumelor de bani care au fost deturnate de la reparații către investiții.

 Pe cale de consecință, va sesiza organele competente pentru demolare ilegală și deturnare de fonduri, banii nefiind astfel utilizați pentru scopul inițial. Considerăm că acei bani, folosiți ilegal de către conducerea Direcției, puteau fi utilizați pentru persoanele în nevoi- copii și adulți, beneficiari ai serviciilor sociale oferite.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.