Destinaţia verii: Algarve, Portugalia!

Algarve este regiunea cea mai sudică a Portugaliei şi cuprinde, de la capul Cabo de Sao Vicente până la graniţa cu Spania, aproximativ 200km de ţărm.

Algarve este printre cele mai populare destinaţii turistice din Portugalia.  În timpul verii, zona atrage peste un milion de vizitatori anual. Numele Algarve derivă din cuvântul arab “al-gharb”, care inseamnă “vestul”, indicând rădăcinile acestei regiuni, odată adăpostul vestic al maurilor. Centrul administrativ se află la Faro, oraş ce deţine şi aeroportul principal al zonei.

Algarve2 (Small)
Aproape 200 km de litoral cu peste 150 de plaje cu nisip fin şi natură incredibilă!

Înţesată de lagune, golfuri idilice, peşteri, faleze spectaculoase, Algarve este renumită pentru plajele sale curate şi nesfărşite cu nisip fin, apă nepoluată a oceanului şi clima placută în orice anotimp. Multe dintre plaje sunt clasificate BLUE FLAG, pentru calităţile ecologice de excepţie.

Algarve se poate mândri şi cu o viaţă de noapte vibrantă, iar Albufeira  – un fel de Saint Tropez de pe coasta Mediteranei, este în top când vine vorba de distracţii nocturne. The Strip este bulevardul său de mare anvergură care găzduieşte cluburi şi baruri apreciate atât de localnici, cât şi de tinerii veniţi în vacanţă. Pe o distanţă de 3 km aceste cluburi, terase şi restaurante fac din Albufeira o zonă în care voia bună dictează ritmurile la lăsarea serii.

Cel mai cunoscut club din Albufeira sau chiar din Portugalia este în afara oraşului, la jumătatea distanţei de Vilamoura. Kadoc poate primi până la 7000 de oameni, are 5 ringuri de dans şi o terasă ce imită o grădină tropicală. Acesta atrage în mod regulat DJ de renume din toată Europa.

Algarve golf (Small)
Quarteira se măndreşte cu promenada străjuită de palmieri ce merg în linie dreaptă de la un capăt la altul. Staţiunea deţine unele dintre cele mai bune terenuri de golf din Algarve, unde orice persoană poate deveni un cursant perseverent.

Vilamoura, staţiune de lux, preferată de VIP-urile locale şi internaţionale, are o viaţă de noapte vibrantă şi reuşeşte să capteze inima fiecărui călător. Cu un număr mare de restaurante, de cluburi de noapte şi de locuri cu muzică live, Vilamoura oferă într-adevăr oaspeţilor toate formele de divertisment posibile. Zona Marina, unde se află cele mai multe dintre baruri şi restaurante, este cea mai aglomerată de către localnici şi turişti,  ce se pot bucura de frumoasele obiective turistice.

Carvoeiro este un sat pescăresc pitoresc situat într-un golf cu o stânca pe fundal  şi este potrivită pentru tineri şi cupluri în căutare de zone animate.
Algarve 6 (Small)
Lagos, portul de unde exploratorii portughezi au pornit în primele expediţii de-a lungul coastei Africii, încă deţine aerul unui port vechi cu fortăreaţa aflată pe malurile râului şi zidurile medievale care păzesc străzile înguste umplute pănă la refuz în nopţile de vară de tinerii dornici de clubbing. În Lagos cultura poate fi regăsită în numeroasele galerii de artă şi concerte în aer liber la baza zidurilor oraşului. Biserica Santo Antonio este căptuşită de numeroase sculpturi în lemn, acoperite cu aur adus din Brazilia. Aceasta clădire din secolul 15 este faimoasă şi pentru că a fost prima piaţă de sclavi africani din Europa.

In Algarve există întotdeauna o varietate de evenimente pe tot parcursul anului, astfel încât indiferent de perioada în care veniţi în vacanţă să puteţi surprinde nuanţele locale. Autódromo Internacional do Algarve (Algarve Motor Park), lângă Portimao, a avut primul eveniment în octombrie 2008 cu Campionatul Mondial de Superbike. Mai sunt campionate de Powerboat, raliuri cu maşini, evenimente motocross, navigaţie şi golf. Regiunea sărbătoreşte distracţia cu festivaluri : faimosul Festival al Sardinelor din Portimao, dar şi Festivalul fructelor de mare din Olhao. Pe perioada verii sunt concerte în aer liber, petreceri pe plaje, festivaluri de jazz.

Algarve 1 (Small)
Algarve  este cea mai bună destinaţie de golf din lume!
Golful a adus regiunii multe premii si distincţii internaţionale, fiind votată mai mult de o dată cea mai bună destinaţie de golf din lume. În Algarve sunt în jur de 40 de terenuri de golf cu condiţii excelente, atât pentru jucătorii cu experienţă cât şi pentru cei începători.
Algarve oferă condiţii unice  din Europa pentru mai multe tipuri de sporturi nautice!

Nici un alt loc din Europa nu permite practicarea în mod constant a surfingului cu valurile perfecte de dimineată şi a kiteboarding-ului după amiaza datorită curenţilor constanţi ce creează condiţiile perfecte pentru practicarea acestui sport. Algarve deţine şi o Şcoală de Surf cu o echipă de instructori experimentaţi (deţinători de certificate de BSA sau FPS) unde turiştii pot lua lecţii şi pot face surf trips.
Aquapark-uri la superlativ în  Algarve!

Petrecerea unei zile la unul din parcurile acvatice din Algarve este cu siguranţă una distractivă atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Aqualand este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Portugalia, fiind locaţia perfectă pentru o zi de neuitat, avănd atracţii pentru orice vârsta. Aqua Show deţine cel mai mare water coster din Europa, dar şi alte atracţii precum White Fall, White Snake, Waves Pool şi un Water Roller coaster, ce pe o distanţă de 740 metri intră şi iese din apă cu o viteză de pâna la 70km/ora. Slide & Splash se întinde pe o suprafaţă de16.000 acri şi este considerat unul dintre cele mai mari şi mai bune din Europa. Zoomarine este situat în Guia, la cătiva kilometri de Albufeira şi are reputaţia de a fi unul dintre cele mai bune parcuri acvatice din Portugalia. Aici puteţi participa la spectacole cu delfini, foci, lei de mare, păsări tropicale sau păsări de pradă.

Profită de ofertele  early booking incredibile în Algarve, valabile pâna la data de 30 mai 16!

De la  766 Eur/persoană/pachet 7 nopti incluzând: bilet avion charter Blue Air din Bucureşti în perioada 20 iunie -12 sep 2016; zbor de legătură din Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca sau Iaşi către Bucureşti cu compania Tarom; transfer aeroport –hotel-aeroport; 7 nopţi cazare cu mic dejun în cameră dublă hotel 3 *; taxele de aeroport; asistenţă turistică locală.

Tariful nu include: excursii opţionale; supliment hotel 4 sau 5 * şi alte tipuri de mese; asigurarea storno; asigurarea medicală.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii