Deputatul UDMR Mate Andras Levente, condamnat definitiv la 6 luni închisoare cu suspendare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Deputatul UDMR l-a condamnat astăzi definitiv pe deputatul Mate Andras Levente la şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acesta a fost acuzat de procurorii Parchetului General că şi-a angajat ilegal soţia în biroul parlamentar.

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că şi-ar fi angajat ilegal soţia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 – sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar. În baza contractului de muncă încheiat, soţia deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.

Iniţial, procurorii pronunţaseră o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii a fostului prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii