De mâine, reîncepe vaccinarea copiilor mai mici de un an

De aproximativ şase luni copiii mai mici de un an sunt extrem de vulnerabili în faţa unor boli grave precum hepatita B, tusea convulsivă sau poliomielita, deoarece Ministerul Sănărtăţii nu a asigurat în timp util stocurile de ser. Autorităţile au aruncat încă de la început vina asupra producătorului. Reprezentanţi ai ministerului au declarat că se va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcțiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare, conform Ministerului Sănătăţii.

În conformitate cu acordul cadru existent, până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziția MS un număr de 500 000 de doze de vaccin. Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului. Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătaţii.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii