De la 1 mai, bolnavii de cancer își vor putea deconta integral ședințele de radioterapie

Începând cu data de 1 mai, pacienţii cu afecţiuni oncologice beneficiază de radioterapie, decontată 100% şi la unităţile sanitare de stat, şi la cele private, prin implementarea unui subprogram de radioterapie distinct în cadrul programului naţional de oncologie.

„Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie. Avem încă pacienţi pe listele de aşteptare pentru aceste proceduri. Până anul acesta, România nu a dezvoltat un sistem naţional de radioterapie. Anul acesta am schimbat modul de organizare şi implementare a programelor naţionale de sănătate şi, aşa cum am promis la începutul mandatului meu, am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie, care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o mai mare predictibilitate şi adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic. În cadrul acestuia, tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral atât în unităţile sanitare de stat, cât şi în cele private”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Tot în sprijinul acestor pacienţi, Ministerul Sănătăţii a semnat un acord cu Banca Mondială pentru deschiderea de noi centre de radioterapie.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.