UPDATE / Senatorul Dan Șova a fost reținut joi de DNA, pentru 24 de ore, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență

Senatorii au aprobat solicitările procurorilor DNA de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Şova, votând 95 pentru şi 30 împotrivă. Şova este acuzat de trafic de influenţă în dosarul CET Govora şi că ar fi obţinut 100.000 de euro după ce i-ar fi cerut şefului CET Govora să încheie un contract de asistenţă juridică cu o casă de avocatură indicată de Şova.

Votul secret, cu bile, al senatorilor asupra solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova s-a încheiat, aceştia votând 95 pentru şi 30 împotriva cererilor procurorilor DNA. Pentru aviz era nevoie de 43 de voturi pentru.

La şedinţă îşi înregistraseră prezenţa 115 senatori. Cvorumul de lucru este de 84 de senatori din totalul de 165, iar aprobarea cererii se face cu votul majorităţii celor prezenţi. Votul este secret cu bile.

Procurorii DNA au cerut aviz de la Senat privind reţinererea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

sursa: Gândul

UPDATE

Senatorul Dan Șova a fost reținut joi de DNA, pentru 24 de ore, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.