Cutiile negre ale aeronavei implicate în incidentul de la Aeroportul Cluj, decodificate în Franța

Cutiile negre ale avionului Blue Air, implicat intr-un incident joi dimineata pe Aeroportul din Cluj Napoca vor fi decodificate in Franta.

Cele doua inregistratoare de zbor au fost ridicate din aeronava care a iesit de pe pista zilele trecute aici pe aeroportul din Cluj. Vor ajunge mai intai in posesia Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile. Reprezentantii acesteia vor duce cutiile in Franta unde se va face decodificarea. Datele vor da indicii atat cu privire la cauza si cat si la eventualii vinovati pentru producerea acestui grav incident.

Cutiile contin inregistrarile dialogurilor intre pilotii avionului, cat si inregistrarea parametrilor tehnici de zbor. Se fac doua anchete acum – una de catre Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, si una la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj.

Aeronava care apartine compaiei Bule Air va fi suspusa si unor investigatii tehnice mai amanuntite la Bucuresti, iar in functie de rezultate, se va decide daca aparatul de zbor va fi reintrodus in circuitul de linie.

Joi dimineata, cursa care trebuia sa ajunga la Barcelona, a facut o escala la Cluj pentru a lua si alti pasageri. La aterizare, avionul a putut fi oprit la 10 metri in afara pistei. Nu se stie daca din cauza zapezii necuratate, a slabei iluminari a pistei ori din alte cauze.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii