Criza gunoaielor se apropie de sfârșit!

Firma Prosal din București, societate specializată în servicii de management integrat al deşeurilor, a propus Consiliul Judeţean Cluj o soluție de moment vizavi de problema gunoaielor.  Este vorba despre crearea unei rampe de stocare temporară până la finalizarea proiectului SMID pe un teren de circa 8700 mp aflat în extravilanul municipiului Turda.

Investiția se ridică la aproximativ 2 milioane de euro și va putea intra în funcţiune în maximum 20 de zile de la primirea tuturor avizelor de funcţionare. Ea va fi capabilă să preia întreaga cantitate de deşeuri existentă la nivelul judeţul Cluj. Ele vor fi colectate selectiv și vor fi tratate prin intermediul unui proces tehnic inovativ, rampa beneficiind atât de un echipament de sortare propriu, cât şi de o staţie de tratare a levigatului.

Verificarea şi monitorizărea activităţilor de colectare a deşeurilor va fi facută de un corp de control care va lucra împreună cu Garda de Mediu. Ei vor controla toate firmele de salubrizare care operează în Judeţul Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii