Sunteti aici:SocialCopiii și spectatorii, principala țintă a Maratonului Internațional AROBS

Copiii și spectatorii, principala țintă a Maratonului Internațional AROBS

Publicat in data

A șasea ediție a competiției sportive Maratonul Internațional AROBS va avea loc în 9 aprilie de la ora 17:00, respectiv 10 aprilie, de la ora 09:00.

„Acest maraton internațional nu aparține AROBS-ului, este al municipiului Cluj-Napoca”, a mărurisit Horațiu Morar, organizatorul evenimentului.

Proba de semi-maraton va fi introdusă mai târziu, în acest fel maratoniștii nu vor rămâne singuri pe parcursul competiției: „Sperăm ca întreg traseul să fie acoperit cu alergători în număr cât mai mare pe toată durata de desfășurare a evenimentului, mai exact până în jurul orei 15, deoarece maratoniștii rămâneau singuri pe traseu, anul acesta proba de maraton reunind peste 400 de participați, iar noi ne imaginăm cât de greu le este să se afle într-un traseu fără alergători în preajmă, fără public și am luat decizia să introducem proba de semi-maraton mai târziu, astfel încât finalul să fie aproximativ în același timp”, a spus Horațiu Morar.

Patricia Fedorenco: „Anul acesta focusul va fi pe susținători. Ne dorim să stabilim un record național pentru cel mai bun lanț de susținători, iar pentru cei 10,5 km de traseu să nu rămână niciun sector neocupat de public. Frumusețea unei competiții sportive este atunci când avem atât alergători, precum și public, iar împreună alergătorii, împreună cu publicul reușesc să transforme o simplă cursă într-un spectacol. Dorința noastră în privința publicului este ca ei să participe activ, să încurajeze și să aplaude participanții și mai ales, ca prezența lor să fie pe durata întregului eveniment.”

Clujenii sunt invitați să vină îmbrăcați cât mai haios, în număr cât mai mulți, să învețe să se bucure de sport: „Trebuie să facem oamenii să înțeleagă că este un eveniment al orașului și ei contribuie la dezvoltarea acestuita. A venint momentul ca întreaga comunitate să își asume evenimentul și să îl susțină. Ne dorim ca acest maraton să devină unul cu adevărat mare, pe la 20.000 de spectatori, deci, ne-ar bucura ca în 10 aprilie, clujenii să iasă în număr cât mai mare din casă, iar împreună să stabilit acest record.”

Conform statisticilor deținute de organizatorii acestui eveniment un copil își petrece mai puțin de o oră pe zi în aer liber, astfel, Patricia a declarat că: „Ar fi excelent dacă am vedea cât mai mulți copii, deoarece statisticile pe care le avem noi sunt destul de triste. Un copil își petrece mai puțin de o oră pe zi afară și cred că acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă, mai ales pentru părinți, dar și profesori și sunt de părere că ar trebui să le diversificăm activitatea, care este mult prea ocupată cu gadget-urile. Target-ul nostru legat de copii este ca aceștia să învețe să iubească sportul, să se bucure de el.”

Organizatorii maratonului au creat o cauză socială, dedicată educației copiilor care provin din familii defavorizate. Un grup de 120 de copii sunt susținuți de Asociația United Way România, care i-a inclus într-un program „școală după școală”, iar datorită unei campanii de strângere de fonduri, care a început în urmă cu trei săptămâni, au fost cumpărate kit-uri școlare, care includ materiale didactice, echipamente sportive, etc, costul unui pachet fiind de 300 de lei.

„Obiectivul nostru este ca până la finalul campaniei să reușim să le cumpărăm tuturor aceste kit-uri, iar clujenii care sunt pasionați de lectură sunt invitați sa doneze cărți pentru acești copii. Punctele de colectare sunt: Casa Tiff, Sediul AROBS, Biblioteca Județeană Octavian Goga, iar în ziua competiției va exista un stand la Cluj Arena”, a menționat Patricia Fedorenco.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...