Cooperare de nota 10 între polițiștii români și cei ai statelor membre Schengen

Poliţiştii români şi cei de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 805 persoane, 129 de autovehicule, 50 de documente şi 18 plăcuţe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Pe teritoriul României au fost localizate 624 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S., Sistemul Informatic Schengen, prin intermediul schimbului de informații dintre Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 15-22 aprilie.

Polițiștii români au depistat 310 persoane urmărite în vederea participării la o procedură judiciară, 15 persoane care erau date dispărute de polițiștii din statele Schengen și au aplicat 29 de mandate europene de arestare. Într-o altă ordine de idei, dintre persoanele căutate de autoritățile române au fost identificate 181, de către partenerii aparținători spațiului Schengen, ca urmare a schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internaționale și Inspectoratul General al Poliției Române. Dintre acestea, 55 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 12 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

În domeniul rutier, tot pe teritoriul țării noastre, au fost identificate 18 autovehicule, căutate de statele membre, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, și au fost ridicate 34 de documente, 18 plăcuțe de înmatriculare și patru cerificate de înmatriculare, semnalate de partenerii din statele Schengen, care totodată au identificat două autovehicule căutate de autoritățile române și 12 documente semnalate de România.

Laura Ciobăniță

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.