distributie

Consum record de gaze şi energie electrică

Consumul naţional de energie electrică a crescut în aceste zile geroase la niveluri record de peste 9.400 de MW, în condiţiile în care, într-o zi normală de iarnă, consumul nu depăşeşte 9.000 de MW.

Potrivit datelor Transelectrica, în intervalul orar 18-19, în vîrf de consum, la nivel naţional s-au utilizat 9.484 de MW de energie electrică. Un astfel de nivel nu a mai fost atins din 1 februarie 2012, cînd, în acelaşi interval orar, consumul a fost de 9.487 de MW. La nivelul întregii zile de miercuri, consumul mediu a fost de 8.287 MW, cu 7,8% mai mare decât în aceeaşi zi a anului trecut. Cărbunele a fost principala resursă a zilei: 3.214 MW, urmat de energia hidro (2.203 MW), hidrocarburi (2.184 MW), nuclear (1.383), eoliene (139 MW), biocombustibili (51 MW) şi fotovoltaice (43 MW).

Şi în privinţa consumului de gaz România se îndreaptă spre 60 milioane de metri cubi de gaz pe zi din cauza temperaturilor extrem de scăzute, a declarat, ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu.

„Ne îndreptăm spre o zonă de 60 de milioane de metri cubi de zi în cazul în care temperaturile sunt extrem de scăzute. Avem o mică componentă de import. Ea variază de la zi la zi. Este vorba de operatori economici sau distribuitori care îşi asigură necesarul din sursele pe care le consideră cele mai convenabile”, a spus Grigorescu.

El a precizat că în momentul de faţă sistemul energetic naţional este stabil. Într-o zi normală de iarnă în România se consumă aproximativ 50 de milioane de mc de gaze naturale.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii