Congresul Studenţilor din România, sub semnul antreprenoriatului   

Studenţii din toate Centrele Universitare din diverse centre universitare ale lumii se vor reuni la Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015, în perioada 07–10 Mai, sub sigla Uniunii Studentilor din România (USR), pentru a lua parte la cea de­a VIII­a ediţie a Congresului Studenţilor din România.

Ediţia de anul acesta a Congresului Studenţilor din România are ca temă principală de dezbatere, antreprenoriatul. Tema aceasta vine ca răspuns la solicitările studenţilor si a rezoluţiilor ediţiei anterioare prin care s­a constatat nevoia educaţiei antreprenoriale pentru studenţi.

Este pentru prima dată când Congresul Studenţilor din România se desfăşoară la nivel internaţional,fapt ce sematerializează prinparticiparea la eveniment a numeroși studenți din ţară şi din strainătate, limba de comunicare adoptată pentru toate activităţile fiind limba engleză.

În acest sens, Uniunea Studenţilor din România (USR) vine în sprijinul studenţilor printr­o serie de evenimente care au ca scop stimularea spiritului antreprenorial, îmbunătăţirea cunoştinţelor despre antreprenoriat şi nu în ultimul rând punerea în contact a studenţilor cu antreprenori de succes.

Agenda evenimentului cuprinde o sesiune de workshop­uri structurate pe două nivele:                       începători şi avansaţi, unde se vor fixa atât aspecte concrete despre întocmireaunui plan de afaceri corect şi cu potenţial maxim de reuşită cât şi paşi şi strategii de dezvoltare a unei afaceri şi modalităţi de accesare a fondurilor europene.

În cadrul Congresului Studenţilor din România vor mai avea loc şi două side event­uri unde se vor prezenta   două modele de afaceri de succes.

Un punct deosebit de important din cadrul evenimentului va fi concursul de start up­uri, concurs la care tinerii antreprenori vor prezenta idei şi planuri de afaceri ce vor fi jurizate de către o comisie de specialişti în domeniu, urmând ca cele mai bune 10 idei de afaceri să fie premiate.

Premierea va avea loc în ultima zi de activitate a Congresului Studenţilor din România, în cadrul Adunării plenare la care vor participa oficialităţi, reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Universității Babeș­Bolyai, ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ai Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, reprezentanți ai mediului non­guvernamental, persoane cunoscute din mediul de afaceri, investitori și studenți.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.