Lume puţină la derbyul Clujului de miercuri seara, dar şi fotbal cu pipeta oferit de cele doua formaţii, care şi-au arătat cu vârf şi îndesat limitele demonstrate încă de la începutul sezonului. A fost, pâna la urmă un meci terminat cu 0-0, câştigat însă de frumoşii suporteri ai celor două formaţii. Golul rămâne încă o fata morgana pentru jucătorii Clujului, care, miercuri seara şi în cele două etape ale returului, ne-au convins că nu mai stăpânesc ştiinţa de a împinge mingea dincolo de linia porţii. Era sa ne contrazică Lemnaru, dar n-a fost să fie.

Partida a început furtunos, cu un penalty în favoarea „şepcilor rosii”, dupa ce Ene şi-a adus aminte că a mai luat un „roşu” în prima etapa a returului, sub Pietricica. A dat de pământ cu adversarul şi a fugit în tribune să urmărească liniştit partida. Era abia minutul 8 al partidei, şi Lemnaru s-a gândit, pesemne, la cei aproape cinci mii de spectatori din tribune şi a decis că e mai bine să menţină încă suspansul în privinţa câştigătoarei. Şi a tras la poartă aşa cum a gândit, iar Mincă s-a ales cu titlul de „jucător al meciului”, parând şutul tras a lehamite.

Zarva din minutul 8 s-a potolit însă rapid. Dincolo de încrâncenarea de la mijlocul terenului, cele doua formaţii nu i-au deranjat mai deloc pe cei doi portari. A mai fost o scânteie în minutul 23, când şutul lui Ceppelini a căzut pe transversala ceferistă. Şi cam atât.

Pauza n-a fost deloc un sfetnic bun pentru atacanţi, care au apărut şi mai apatici de la cabine. În ciuda mărului otrăvit primit de la Ene, feroviarii au fost, paradoxal, mai vii decât adversarii lor şi au reuşit să plece acasă neînvinşi. Finalista Cupei României se va decide astfel, pe 1 aprilie, tocmai de Ziua Păcălelilor.

Echipele de start:
CFR Cluj: Mincă- Jakolis, Larie, Ene, Lopes, Muniru, Carp, Deac, Chanturia, Jazvic, Tade
U Cluj: Veselovski- Skvorc, Morar, Lemnaru, Ceppelini, Ciupe, Viveiros, Jovanovic, Neag, Raul Costin, Kovacs