Clujul, invadat de studenții maghiari din mai multe țări

Peste 2.000 de tineri maghiari au participat la un marş prin câteva zone ale Clujului, pentru a arăta lumii că ei ştiu să petreacă în mod paşnic.

„Peste 2.000 de studenţi maghiari din Cluj-Napoca participă la Zilele Studenţeşti Maghiare şi am pornit într-un marş festiv din Piaţa Unirii până în Pădurea Hoia, pe o distanţă de patru kilometri, unde va avea loc prezentarea celor 58 de echipe a câte 35 de studenţi. Prin acţiunea noastră vrem să arătăm în ce mod paşnic pot petrece studenţii maghiari din oraş şi să se vadă şi câţi studenţi maghiari învaţă aici. Pe parcursul celor cinci zile ale Zilelor Studenţeşti Maghiare din Cluj-Napoca, echipele se vor înfrunta în diverse probe, de la cele sportive, la cele de cultură generală sau concursuri de dans. Este cel mai mare eveniment organizat de studenții maghiari în anul 2016 în România”, a declarat preşedintele Uniunii Studenţeşti Maghiare din Cluj-Napoca, Res Konrad Gergely.

El a adăugat că în cadrul manifestărilor, care se desfăşoară în perioada 4-8 mai, va avea loc şi Olimpiada Studenților Maghiari de Pretutindeni, la care participă studenți maghiari din mai multe țări.

Nelu Pop

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.