Clujul ar putea organiza Campionatul European de tenis de masă la juniori în 2018

Clujul ar putea să găzduiască în anul 2018 campionatele europene de cadeți și juniori la tenis de masă. Anunţul a fost făcut în urmă cu cîteva zile de Federației Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu.

Preşedintele a anunţat că România a aplicat deja pentru organizarea competiţiei:

„După Europe Top 10 pentru juniori care a fost organizat la Buzău, urmare a discuțiilor cu președintele și secretarul federației internaționale, Federația Română de Tenis de Masă a realizat deja aplicația pentru organizarea Campionatului European de juniori și cadeți din 2018.

Este o competiție foarte mare, la care participă aproximativ 1.200 de jucători și tehnicieni, am înțeles că și Cehia candidează, în februarie-martie anul viitor vom ști câte țări au aplicat, după care la Congresul federației europene din septembrie-octombrie se va hotărî.

La momentul acesta, singura locație unde s-ar putea face un campionat european de o asemenea anvergură este Clujul, singurul oraș care are infrastructura necesară. Deocamdată am trimis doar scrisoarea de intenție, urmând ca noi să transmitem dosarele și să purtăm discuții cu autoritățile clujene, cu ministerul de resort.

În fond este obligația statului român să se implice într-un astfel de demers, căci ar fi prima mare competiție la tenis de masă pe care o organizează România după 50-60 de ani”, a declarat Romanescu pentru Agerpres.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii