Clujeanca Ilinca Băcilă va reprezenta România la Eurovision

Publicul a decis: Ilinca și Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision Song Contest, de la Kiev.

Piesa ‘Yodel it!’ a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecția Națională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat MIHAI cu piesa ‘I Won’t Surrender’, care a obținut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu ‘Petale’, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi. Clasamentul finalei Eurovision România 2017 îl găsiți atașat.

‘Mulțumim TVR pentru tot suportul pe care ni l-a oferit până acum. Avem ocazia să continuăm acest vis frumos cu ajutorul Televiziunii Române. Le mulțumim telespectatorilor care ne-au votat și sperăm să-i facem mândri. La Kiev îi vom reprezenta pe toți cei care au fost în această seară în finala Eurovision’, au spus cu emoție Ilinca și Alex Florea, câștigătorii Eurovision România.

‘Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev și vom yodeli împreună în această familie a Eurovision. Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulțumită de întreaga organizare, dar și pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoție și bucurie — cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi’, a declarat Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, la finalul serii.

Cât timp telespectatorii au votat piesa favorită, pe scena Eurovision România s-au auzit hiturile trupei suedeze ABBA, în interpretarea celor de la Arrival. Pe lângă piesa Waterloo, cea cu care ABBA a care a câștigat Eurovisionul în 1974, ne-am bucurat să reascultăm și să dansăm pe SOS, Voules-Vous, Money, Money, Money, Mamma Mia sau Dancing Queen.

Show-ul Eurovision România i-a avut invitați în această seară și pe cei care vor reprezenta Elveția, Spania și Republica Moldova la Kiev.

Pe lângă mult-râvnitul trofeu, o creație originală realizată de artistul Dan Divrician, câștigătorul Eurovision România a primit și un CEC de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului pentru finala internațională.

Marele câștigător al concursului ‘Eurovision te premiază’ este Matei Doru Dumitru din Teleorman, ales chiar de Ilinca. El a răspuns corect la întrebarea Iulianei Tudor: Care este câștigătorul Finalei Eurovision 2017? și a fost răsplătit cu o mașină Dacia Duster.

Ilinca și Alex Florea: Atitudine fresh și un performance excepțional!

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni și studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin țară și treptat au apărut și rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experiența Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. Apoi a participat alături de antrenoarea ei în turneul național și a colaborat cu mai multe instituții de cultură din țară: Filarmonica Iași, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Brașov.

Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o școală de muzică și apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultății de Arte, Secția Teatru a Universității Ovidius Constanța. A încercat cu fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul și la Vocea României.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Reprezentantul țării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii