Clujean trimis în judecată după ce a vândut pe teritoriul României 433 de autoturisme second – hand

DNA4-440x351

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au trimis în judecată, astăzi, pe clujeanul Vasile Alin Sebastian, asociat la SC Mivalis Company SRL Gilău, pentru evaziune fiscală, după ce a vândut pe teritoriul Românei 433 de autoturisme second-hand.

Prin această modalitate, Vasile Alin Sebastian, a prejudecat statul român cu peste 1,2 milioane de euro, anunță DNA printr-un comunicat de presă.

În perioada 18 septembrie 2010 – 31 decembrie 2011, inculpatul Vele Alin Sebastian, în calitate de asociat la SC Mivalis Company SRL, după ce a vândut pe teritoriul României 433 de autoturisme second – hand achiziţionate din ţări din spaţiul intracomunitar, nu a consemnat în actele depuse la administraţia financiară deconturile privind taxa pe valoarea adăugată şi nu a înregistrat în contabilitatea firmei sale veniturile aferente vânzărilor de autovehicule comercializate 19 noiembrie 2010 – 31 decembrie 2011.

“În această modalitate, inculpatul Vele Alin Sebastian a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 5.329.849 lei (echivalentul a aproximativ 1.254.082 euro) reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe venitul suplimentar”, arată procurorii.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj se constituie parte civilă cu suma totală de 6.482.795 lei, reprezentând TVA, impozit pe venitul suplimentar şi penalităţile calculare la aceste sume, precizează comunicatul.

Ionela Romaniuc

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.