Sunteti aici:AdministrativCluj Napoca, orașul lui Only Number One

Cluj Napoca, orașul lui Only Number One

Publicat in data

Capitală a sportului, capitală a IT-ului, capitală a tineretului, capitală a Ardealului. Corect. Numai că municipiul Cluj Napoca mai poate fi numit și orașului lui Only Number One. Pe malurile Someșului există în ultimii ani înrădăcinatul obicei de a rămâne mereu la Only Number One.

Să o luăm cu începutul. În 2011, primarul de atunci Sorin Apostu era arestat și ulterior judecat și condamnat pentru fapte de corupție. Dosarul său ERA DISJUNS dintr-un alt Dosar. Ei bine, azi, după cinci ani, nu se mai știe nimic despre acel “Dosar Mamă”. A fost Only Number One. Un Dosar !

În 2014, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean erau arestați pnetru fapte de corupție. Dare – luare de mită. În rechizitoriul privind cererea de arestare a celor trei, adresată judecătorului, procurorul DNA prezenta material probatoriu pentru alte “n” Dosare care în mod normal trebuiau să fie deja de mult și ele pe masa judecătorilor.

Concret, prourorii DNA explicau modalitatea prin care statul a fost fraudat în realizarea pistei de 2100metri de la Aeroport, pârghiile ilicite prin care s-au efectuat zecile de acte adiționale ce au săltat prețul pistei cu 10 milioane euro, precum și modul în care s-a jonglat cu cotractele din proiectul CMID. Au afirmat-o negru pe alb procurorii. Mai mult, Dosarul 78/P/2014, această Fata Morgana a DNA Cluj, există fără doar și poate.

În Dosarul respectiv, pentru fapte ce privesc pista de decolare / aterizare şi suprafeţele aferente de mişcare sunt suspecţi Uioreanu Horea Dorin, Teaha Mihai, avocat în cadrul Baroului Cluj, Bene Ioan, Şerban Tudor Dan, Ciceo David Ioan, director Aeroport, Silagyi Gabriel, Abrudean Mircea. Potrivit DNA, În Dosarul cu numărul 78/P/2014 al DNA – Serviciul territorial Cluj, disjuns din dosarul cu numărul 4/P/2014, se efectuează acte de urmărire penală faţă de suspectul Ciceo David Ioan pentru infracţiunile de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal raportat la art. 6 din legea nr. 78/2000, cu aplic. Art. 5 Cod Penal; abuz în serviciu contra intereselor publice ca infracţiune asimilată celor de corupţie prev. de art. 13 ^2 din legea 78/2000 cu aplic. Art. 297 Cod Penal şi art. 5 Cod penal; totul cu aplic. Art. 1 Cod Penal”.

Și de la finele anului trecut, 78/P/2014  a făcut puiuți. Este vorba de un nou Dosar, disjuns din 78/P/2014 care privește legalitatea Cererii de finanțare europeană privind Proiectul Ten T de la Aeroport, concret votul Legislativului județean de la începutul anului trecut privind emiterea Acordului de principiu al Judeţului Cluj pentru depunerea Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj”, în cadrul apelului de finanţare „Programul CONNECTING EUROPE FACILITY – 2014 MULTY ANNUAL CALL: SPECIFIC CALL FOR COHESION FUNDS  OBJECTIVE 1”. Numai că, la fel ca și în Povestea Apostu, este Only Number One.

Și din nou rămânem la Only Number One în Dosarul Don. La finele anului trecut Daniel Don, ex director executiv al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, era reținut și arestat sub acuzaţiile de  luare de mită în formă continuată și  fals în declarații în formă continuată. Concret, în perioada ianuarie 2013 – noiembrie 2015, Don Daniel, în calitate de director executiv al AJOFM, a pretins și a primit, în mod repetat, sume de bani totalizând 884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanțate din fonduri europene, prin programele POSDRU și FEAG. Remunerațiile experților care compun echipa de management și respectiv echipa de implementare constituie cheltuieli ale proiectelor, cuprinse ca atare în bugete drept cheltuieli cu resursa umană și sunt suportate din fondurile provenind din bugetul Uniunii Europene.

Întrucât potrivit prevederilor legale, directorul Don Daniel nu poate fi remunerat în cadrul proiectelor, din probele administrate rezultă că acesta pretindea o parte din veniturile încasate de subordonații săi. Sume pe care Don nu le-a declarat în declarația de avere, el, în calitate de funcționar public, având obligația completării declarației de avere în cuprinsul căreia, sub sancțiunea atragerii răspunderii penale pentru infracțiunea de fals în declarații, are obligația declarării activelor financiare.

Daniel Don era un mohican clujean al deconcentratelor, el păstrându-și funcția timp de 10 ani indiferent de Coaliția Guvernamentală de la Putere. Vremea trece, vremea vine, guvernele se perindă pe la Palatul Victoria, dar, la Cluj, şeful AJOFM rămâne pe barrcade. Boc I, Boc II – Don rezistă…MR Ungureanu-Don rezistă…Ponta I, Ponta II – Don rezista.noroc cu DNA…..Telenovela lui Don la AJOFM, acest văr dulce cu Don Quijote şi frate de cruce cu Nemuritorul, începe în 2005, când, Don a aterizat la şefia AJOFM, în plină eră PDL, după ce anterior fusese director adjunct al AJOFM şi membru… PSD.

În decembrie 2004, Don şi-a dat demisia din PSD. Deh, PSD pierduse alegerile! Apoi, guvernele s-au succedat, majoritatea parlamentară s-a schimbat, dar pe Don nimeni nu l-a clintit. Jaful şi şpaga infectă ce se derula la AJOFM şi-a găsit loc în paginile Cotidianului Transilvan de acum 3 ani, din 2012. Notam că o posibilă explicaţie pentru nemurirea lui Don constă într-o bună dirijare a banului public şi a fondurilor europene spre firme și persoane de diferite coloraturi politice. Aşa, preventiv, că nu se ştie niciodată cine vine la putere.

Iar acum, negru pe alb, procurorii notează în Rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Daniel Don: ”inculpatul Don Daniel a decis în aceeași manieră discreționară includerea în echipele de implementare a proiectelor a unor persoane provenind din sfera politicului, scopul fiind acela de a-și asigura menținerea în funcția de conducere.

Că este așa o arată probatoriul testimonial, deosebit de elocvent în acest sens fiind înscrisul identificat și ridicat de la domiciliul său cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în data de 13.11.2015, intitulat ”Sprijinul acordat USL -ului în perioada 01.08.2010 – 01.03.2013”, actul tehnoredactat cuprinde nenominal mențiunea cu privire la sume de bani de 1.000 de euro/lună încasate de lideri PNL și PSD în perioada de referință.” Mulțumim de confirmare. Adică Daniel Don DĂDEA mită la lideri PSD și PNL. Așa cum spun procurorii. Numai că el acum este judecat pentru LUARE de mită! Vremuri ciudate trăim în Republica de la Cluj dacă un procuror afirmă că o persoană DĂDEA mită la lideri politici pentru a fi menținut în funcție, vine și cu sumele exacte, dar, nu se știe cui !

Poate însă că Dosarul lui Don, va face puiuți  și se va disjunge un nou dosar, cu Don acuzat de DARE de mită și să avem și pe cei ce au LUAT mita. Numai că,  oricum e orașul lui Only Number One și așa va rămâne probabil.

Apropos, în alte părți, unde se cântăresc faptele cu aceleași Legi pe masă, primarul Craiovei a fost reținut pentru luare de mită, foloasele necuvenite constând în capital de imagine. La Cluj, procurorul spune că s-a dat mită la lideri politici, dar mituitorul nu a specificat cui în agenda evidenței mitei, așa că…trecem peste !

Să râdem sau să plângem ?!….

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...