foto: Prosport

În Gruia, toată lumea speră în salvarea de la retrogradare. De la a vrea, la a putea, este însă cale lungă, cel puțin pentru jucătorii lui Eugen Trică, care au pierdut în această seară o partidă extrem de importantă în bătălia dură pentru menținerea în prima Ligă.

Viitorul Constanța, împinsă de la spate de un Gheeorghe Hagi extrem de activ pe margine, a deschis scorul în min.26, prin Henrique, care a reluat în plasă o deviere a lui Tănase. Feroviarii au reușit primul gol din acest an, în min.39, prin Chanturia, care a executat perfect o lovitură liberă.

Bucuria din Gruia a ținut, însă, doar două minute. Tănase rămâne singur cu Mincă, șutează puternic în transversală, balonul cade la un metru după linia porții, revine la același jucător care trimite de această dată, uluitor, în stâlpul din dreapta al portarului, de aici ajunge în mijlocul careului la Răzvan Marin, care trimite sec în plasă.

În min.57, Carp este eliminat de arbitru, după al doilea cartonaș galben, iar misiunea jucătorilor lui Trică devenea deja aproape imposibilă. Hagi se zbate ca un leu în cușcă pe margine și își impinge mereu elevii departe de propria poartă. În min.74, istoria se repetă, Nicoliță șutează pe lângă Mincă, mingea este respinsă de Jakolis, însă după ce a trecut, ca și în prima repriză, de linia porții, fără ca tușierul să aibă vreo reacție.

Finalul partidei i-a găsit pe clujeni în atac, însă fără  vreun efect pe tabela de marcaj.

Echipele de start:
CFR Cluj: Mincă – Jakolis, Larie, Ene, Camora – Carp, Muniru – Jazvici, Păun, Chanturia – Tade

Viitorul: Albuţ – Hodorogea, Ţîru, Mamele, Mitrea – Benzar, Daminuţă, Marin – B. Nicoliţă, Henrique, Tănase

Gheorghe Hagi: Dacă nu băteam, ajungeam la spital

„Am început foarte prost returul, dar astăzi am fost inspirat în alegerea titularilor. Am întâlnit o echipă experimentată, dar ne-a ieşit jocul, mai ales pe contraatac. Aveam nevoie de această victorie pentru a prinde din nou aripi. Sunt mulţumit de jocul echipei şi de felul cum băieţii au luptat. Am luat trei puncte, dar încă suntem în lupta pentru evitarea retrogradării. Bine că am bătut, altfel nu aveam alt drum decît la spital”, a declarat Gheorghe Hagi la finalul partidei.