Cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală în Cluj Napoca

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 06 – 14 august a.c., mai multe acţiuni, cu forţe proprii, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, au fost depistaţi cu şedere ilegală, doi cetăţeni străini, în vârstă de 24 şi respectiv 48 de ani,  unul din Congo şi altul din Egipt.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe numele cetăţeanului din Congo a fost emisă, anterior, o decizie de returnare de pe teritoriul României, pe care nu a respectat-o.

Cetăţeanul egiptean a intrat în ţara noastră în baza unei vize în scop de afaceri, iar la expirarea dreptului de şedere a solicitat o formă de protecţie internaţională în România. Cererea de azil a fost respinsă în fază administrativă prin hotărâre, măsură contestată ulterior de acesta, conform prevederilor legale. Prin hotărârea rămasă definitivă a instanţei competente i s-a refuzat acordarea unei forme de protecţie. Ca urmare cetăţeanul străin avea obligaţia să părăsească România, însă nu s-a conformat şi a rămas în continuare pe teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj au luat măsura de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României a cetăţenilor străini, acesţia fiind conduşi la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, în vederea luării în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul naţional.

Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele lor, va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de un an şi şase luni, respectiv un an, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii