Cele mai așteptate filme de la Cannes sunt proiectate la Cluj

Câștigătorii Festivalului de la Cannes se vor vedea în premieră la Cluj-Napoca, la prima ediție a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca.

Noul film al lui Xavier Dolan, Juste la fin du monde,  distins cu Marele Premiu la Cannes, The Salesman, singurul film din competiție distins cu două trofee (Premiul pentru scenariu și Premiul pentru interpretare masculină, acordat lui Shahab Hosseini) sau Elle, filmul propus de Franța la Premiile Oscar 2017, dar și un candidat important la Palme d’Or, sunt doar câteva dintre elementele surpriză ale primei ediții a Les Films De Cannes à Cluj-Napoca.

 Invitatul special al acestui eveniment va fi regizorul francez, Alain Guiraudie,  care își va prezenta sâmbătă, 15 octombrie, filmul Rester Vertical, apreciat de presa internațională ca fiind un film-șoc al ediției de anul acesta a Festivalului de la Cannes, dar și thriller-ul erotic care l-a făcut celebru în 2013, L’Inconnu du lac.

Acest proiect cultural se va desfășura între 14-16 octombrie la Cinema Victoria și este organizat de Asociația Cinemascop și Voodoo Films. Les Films De Cannes à Cluj-Napoca este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, SACD / Société des Auteurset Compositeurs Dramatiques,  Institutului  Cultural Român și al Asociației Victoria Film.

Programul complet poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro .

 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.