Ce soluții are Boc pentru străzile care se inundă la fiecare ploaie torențială?

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Ploile torențiale din ultimele zile au transformat multe străzi din Cluj-Napoca în străzi navigabile. Cantitatea foarte mare de apă într-un timp foarte scurt de timp a suprasolicitat sistemul de canalizare care nu poate face față. Primarul Emil Boc recunoaște că nu există o rezolvare pentru capriciile naturii, dar pot fi luate măsuri pentru ameliorarea situației.

Am dispus trei măsuri. În primul rând în locurile critice să avem din start pompele pregătite să poată absorbi apa. Din nefericire, în zona centrală toată apa din Zorilor coboară în Piața Blaga, Moților și Parkingul de la Primărie. Mai sunt cîteva zone critice, Observatorului, Dâmbul Rotund. Imediat se duc echipele. Avem o colaborare foarte bună cu cei de la Apa Someș care sunt extrem de receptivi și vin și intervin cu aparatura de specialitate pe care o au”, a declarat Boc.

Primarul recunoaște că pentru situațiile de urgență care apar de câteva ori pe an nu poate să fie modificat tot sistemul de canalizare al orașului.

Am dispus ca în urma acestor ploi să mai identificăm încă o dată punctele nevralgice și direcția tehnică de la primărie și Compania de Apă să vină cu propuneri concrete de îmbunătățire a situației, acolo unde se mai poate face ceva. Sigur că nu putem să modificăm sistemul de canalizare integrat al Clujului care are un anumit dozaj pentru 30-40 de litri de apă. Nu poți să schimbi canalizarea Clujului pentru situațiile de urgență care se întâmplă de dou-trei ori pe an, dar putem diminua disconfortul oamenilor. Din Zorilor putem analiza direcționarea apelor prin pârâul din Grădina Botanică. Se mai pot direcționa spre zone cu rigole, astfel încât să nu avem probleme majore de inundații în oraș. Luni vom avea o discuție tehnică cu toate aceste soluții care au fost identificate pentru a ameliora situația. Nu vom putea rezolva problema pentru că nu te poți proteja împotriva naturii”; a declarat primarul.

În fiecare zi cu ploaie, pagina dedicată șoferilor clujeni, Info Trafic este plină de poze cu străzile inundate.

Ultimile articole

Articole populare