Ce îi supără pe clujeni? Zgomotul avioanelor, boxele bisericilor și găinile vecinilor

Clujenii au o serie de nemulțumiri, unele mai comune, altele mai neobișnuite. Dincolo de sesizările privind traficul, parcările, transportul în comun, sunt alte categorii de sesizări, clujenii așteptând ca municipalitatea să le rezolve orice fel de problemă.

Clujeni deranjați de zgomotul avioanelor

Câțiva clujeni au sesizat faptul că traseul avioanelor trece pe deasupra imobilului în care locuiesc și sunt treziți în fiecare dimineață de motoarele aeronavelor. Chiar dacă nu Primăria stabilește traseul avioanelor, clujenii doresc ca problema lor să fie rezolvată.

”Vreau sa semnalez zgomotul foarte mare al avioanelor in special dimineata intre orele 6 si 7 in zona Manastur si as incadra acest lucru la tulburarea linistii publice. As dori ca aceasta sesizare sa fie analizata in vederea ameliorarii acestei probleme”

”Va scriu in legatura cu poluarea fonica din ultimul timp, in special rutele avioanelor care s-au intensificat.Fiecare avion trebuie sa urmeze aceeasi ruta si la decolare si la aterizare Apahida-Floresti si respectiv Floresti-Apahida? Chiar nu avem niste reglementari pentru aceste rute? In primul rand pentru ca polueaza fonic si chimc orasul in fiecare zi si in al doilea pentru a evita orice risc de accident aviatic”.

”Mi-ati raspuns ca primaria nu are atributii in acest sens. Primaria are atributii in sensul evaluarii, realizarii hartilor de zgomot si elaborarea unui plan de actiune in acest sens, cum scrie si pe site-ul primariei Cluj. Avand in vedere ca nu mi-ati raspuns dupa ce v-am mentionat acest lucru, mai trimit o sesizare si oricate va fi nevoie pana ia cineva in considerare”, potrivit unui alt clujean.

Liturghia, motiv de nemulțumire

Problema boxelor folosite de către biserici este o problemă mai veche. Multe dintre lăcașurile de cult sunt așezate în proximitate blocurilor, astfel că slujba este auzită și de cei care nu doresc să participe.

”Biserica din cartierul Marasti, la intersectia strazilor Gorunului si Bucuresti “difuzeaza” slujba de dimineata la boxe. Eu sunt deranjat de faptul ca nu pot dormi nici macar cu geamurile inchise. Se poate, daca nu e deranjul prea mare, sa se masoare decibelii din curtea bisericii? Mai sunt locatari care nu sunt interesati de asa ceva”, își exprimă nemulțumirea un cetățean.

Primăria a menționat că vor fi efectate măsurători sonometrice, iar dacă valorile sunt peste cele normale, biserica va trebui să reducă volumul boxelor.

”Sesizarea dumneavoastră a fost introdusă în programul de verificări sonometrice. Urmează să stabilim de comun acord data și ora la care vor fi efectuate măsurătorile sonometrice precum și a detaliilor privind efectuarea acestora. De asemenea, sesizarea dumneavoastră a fost transmisă și Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului în vederea analizării situației și a dispunerii de măsuri”, potrivit municipalității

Deranjat de găinile vecinilor

Un alt clujean semnalează faptul că un vecin a decis să crească găini, ceea ce reprezintă sursă de zgomot și miros.

”Vreau sa reclam că vecinii tin gaini si cocosi, care toata ziua fac galagie mare, canta toata ziua si in plus miros si urat. Va rog sa va deplasati la fata locului si sa ii sanctionati dupa ce constatati cele semnalate de mine”, semnalează un clujean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii