cati medici au covid

Câți angajați din Sănătate sunt infectați cu COVID-19

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România susține că numărul angajaților din Sănătate infectați cu coronavirus a ajuns la 734.

„Din nefericire, în ultimele 7 zile creșterea medie zilnică a numărului de salariați infectați (confirmați pozitiv în urma testării) a fost de 22,7% (de la 215 în data de 30 martie la – cel puțin – 734 astăzi, 5 aprilie). (…) Dacă se va menține ritmul de creștere al salariaților infectați din ultimele 7 zile (de 22,7% în plus față de ziua anterioară/zi) atunci în 30 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate”, arată sindicaliștii într-o postare pe Facebook.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a precizat că ia în considerare la stabilirea numărului total inclusiv cazurile de salariați infectați din rețelele separate (ex. MAPN, MAI). Adică, toți salariații care lucrează în sănătate.

„Numărul este cel rezultat în urma testării, în condițiile în care, în continuare, este refuzată testarea salariaților contacți asimptomatici.
Estimăm că testarea tuturor salariaților ar putea determina o creștere cu un ordin de mărime a numărului total”, mai precizează sindicaliștii.

sursă: cotidianul.ro

Articol recomandat: Dr. Lavinia Duică despre criza psihologică – între pericolul biologic și pericolul economic

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare