Care este situația examenelor naționale?

Care este situația examenelor naționale?

Ministerul Educației și al Sănătății pregătesc procedurile  pentru revenirea elevilor din clasele terminale la școală pentru a se pregăti de examene în iunie 2020.

Procedurile includ verificarea stării de sănătate a fiecărui elev, realizarea măsurilor de distanțare între elevi atât în bănci cât și pe culoarele unităților de învățământ iar grupele de elevi vor păstra aceeași sală de clasă pe toată durata activităților. Totodată, atât elevii cât și profesorii vor purta măști și mănuși . Aceste proceduri vor fi aplicate și în timpul examenelor.

Pe de altă parte, Asociația Generală a Învățătorilor din România se opune vehement reîntoarii elevilor la școală. Aceștia susțin că viața elevilor și a familiei lor ar putea fi pusă în pericol. Așadar, au fost făcute propuneri cu privire la alternativele care pot  fi aplicate în locul participării fizice la examen. „Adevărata valoare a unui elev nu este totdeauna precis dată de rezultatele lui la un examen de doar câteva ore și în condiții de stres.”

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii